Skip to main content

Duurzaamheid is een groot aandachtspunt in de fashionbranche waar wij binnen de fulfilment voortdurend mee te maken hebben. Het is daarom belangrijk om steeds stappen te nemen om de impact op het milieu te minimaliseren en te investeren in technologieën die daarbij helpen. Op dit moment wordt er hard gewerkt om onze afvalstromen beter te beheren. Recent zijn daarom twee nieuwe systemen geïntroduceerd: een kartonpers en een flexibele plasticpers. Deze machines zijn onderdeel van ons plan naar efficiëntere en steeds milieuvriendelijkere manier van werken.

De nieuwe kartonpers krijgt een rechtstreekse aansluiting op de fulfilmentlijn.

De recent geïnstalleerde kartonpers op de fulfilmentlijn is bedoeld om het volume van kartonafval te reduceren. Deze machine comprimeert kartonafval waardoor de frequentie van het afval ophalen vermindert en daarmee ook de bijbehorende logistieke kosten en CO2-uitstoot. Naast het efficiëntere werken kunnen wij hiermee tegelijkertijd directe milieuvoordelen realiseren.

Een flexibel inzetbare plasticpers

De toevoeging van de flexibele plasticpers is wederom een goede investering gebleken. Deze machine kan gemakkelijk worden verplaatst naar verschillende locaties binnen het magazijn, afhankelijk van waar het meeste plastic afval vrijkomt. Deze mobiliteit maakt het recyclen gemakkelijker en efficiënter en draagt tegelijkertijd bij aan de vermindering van de hoeveelheid niet-recyclebaar afval.

Voordelen van de persmachines

De nieuwe persmachines geven ons als bedrijf meerdere voordelen. Ze verminderen niet alleen het volume van het afval, maar dragen ook bij aan een lagere ecologische footprint door de afname van de hoeveelheid vervoerde afvalstoffen en het energieverbruik in de afvalverwerking. Als organisatie blijven wij onderzoeken hoe wij verder onze ecologische footprint kunnen verkleinen door bijvoorbeeld hernieuwbare energie en optimalisaties in de supply chain.